Onze TC FIT combineert contrast, warmte en koude therapie in één oplossing

De TC FIT is een waardevol instrument voor de behandeling van bijvoorbeeld een blessure aan de kruisband of hamstring, maar ook spierscheuren of peesontstekingen (tennis/golf ellebogen). De TC FIT heeft bewezen dat het dé oplossing biedt in de acute fase van letsel zoals het verzwikken van de enkel of verdraaien van de knie. Ook pre- en postoperatief is onze TC FIT uitstekend inzetbaar. TC FIT is dé oplossing om patiënten weer sneller op zijn of haar oude niveau te krijgen en daarmee aan de hulpvraag van de patiënt te voldoen. De TC FIT wordt gebruikt in fysio praktijken en fitness studio’s. Het apparaat vergemakkelijkt het snelle herstel na een intensieve behandeling en/of training en kan ook worden toegepast in de acute fase. Het verminderen van de zwelling en het bestrijden van de pijn staan hier centraal. Volledig automatisch zorgt de TC FIT er in 6 seconden voor dat er geschakeld wordt tussen warm (max + 41 Celsius) en koud (min + 6 Celsius). Het minimaliseren van de temperatuur helpt de zwelling te verminderen, geeft verlichting van de pijn en remt de ontstekingsreactie. Terwijl het verwarmen een verhoogde toevoer van zuurstof geeft op de plaats waar genezing nodig is.

Zie voor meer informatie onze wetenschappelijke onderbouwing van thermo contrast.

De TC FIT maakt gebruikt van ergonomisch ontworpen wraps voor de verschillende lichaamsdelen met de juiste compressie, de TC wraps. We bieden TC wraps voor schouder, rug, arm, pols, been en knie. Op verzoek ontwikkelen we graag wraps die voldoen aan een specifieke behoefte. Neem daarvoor contact op voor meer informatie. Onze TC wraps zijn van duurzaam nylon materiaal gemaakt en worden direct op de huid geplaatst voor maximaal effect.


3 Therapieën in één oplossing


Onze TC wraps doen wat nodig is

TC FIT maakt gebruik van ergonomisch gevormde wraps voor de verschillende lichaamsdelen. We hebben wraps beschikbaar voor been, knie, schouder, enkel, voet, arm en pols.

TC Ankle

TC Butterfly

TC Universal (L)

TC Universal (S)

TC Back

Neem contact met ons op voor meer informatie.
+31 (0)85 0240 270 | info@tcsinternational.nl