parallax background

LYMFOEDEEM

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van lymfevocht.
Klachten zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, bewegingsbeperking en in zijn algemeenheid een beperking in het dagelijks functioneren. Met de TC Cryo kan het oedeem ook worden bestreden met Thermo Contrast Therapie. De afwisseling tussen koude en warmte zorgt voor herhaaldelijke vasodilatatie (vaatverwijding) en vasoconstrictie (vaatsamentrekking) en activeert zo de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. De therapie stimuleert het lymfesysteem en daarmee ook de afvoer van lymfevocht. Bovendien vindt er een betere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen plaats.
 
Onze Redulastique® gel is hierbij een mooie aanvulling. Buiten de verstrakkende werking op de huid zal het inmasseren van de gel het effect van de behandeling vergroten. Je masseert namelijk de koude dieper het weefsel in en stimuleert bovendien de werking van de lymfevaten.